Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Vinterjackor

När de långa sommarkvällar blir kortare, och det oundvikliga vind- och regnväder träder fram, så är det dags att packa undan sommarkläderna, och istället ta fram vinterkläderna. Om man är modern, så blir man presenterad för nya kombinationsmöjligheter.
Vintern kännetecknar att det är dags att packa sig själv in i flera lager av tröjor, handskar och mössor - som faktiskt bara lägger en massa fasetter i garderoben. Det är naturligtvis ett centralt sätt att visa sin klädstil på med en stilsäker vinterjacka. Läs vidare här och upptäck några av de snyggaste vinterjackor i 2019.

 

Parkasjackor   

Det är sällan billigt att gå och köpa en splitterny vinterjacka. Därför är vårt första råd är att du köper en vinterjacka som alltid är trendig och som aldrig blir omodern. Som t.ex. parkasjackan, den som alltid är en klassiker är en bra investering, den blir aldrig omodern, samtidigt som den är enkel att kombinera med i stort sätt alla typer av kläder. Den gör även det den ska, och kommer hålla dig varm även i de tuffaste väder. 
En parkas jacka har blivit populär genom åren och en helt klar favorit bland bergsbestigare som befinner sig ofta i extrem kyla förhållanden högt upp i bergen. Nu behöver du inte vara en professionell bergsbestigare för att använda denna vinterjacka, men det känns tryggt att den kan utan tvekan hantera de kallaste januari dagar här hemma. 

Detta bör du vara uppmärksam på innan du köper en parkas jacka som blir din nästa vinterjacka: 
De allra första Parkasjackor var tillverkad i naturmaterial, såsom renskinn, som är naturligt designad för att kunna tåla extrema väderförhållanden. En Parkasjacka i 2019 är dock inte längre tillverkad i detta material, men är istället tillverkad i nylon (som för dun fjäder foder) och polyester (till den yttre del). 
 

Överrockar   

Det finns inget mer obehagligt än att vara genomblöt under vintern. Det har därför en stor betydning att din jacka kan hålla dig torr inunder. Oavsett om det är tal om casual eller formell stil, så kan en klassisk vattenavvisande överrock i ull vara ett bra val som din nästa vinterjacka. Överrockens klassiska snitt kan med sin extra längd aldrig bli omodern och kan kombineras med ett par snygga sneakers, jeans och en designer tröja (t.ex. en turtleneck). 

Detta bör du vara uppmärksam på innan du köper en klassisk kappa som din nästa vinterjacka: 
En klassisk kappa är längre än många andra vinterjackor, den går typiskt ner till ditt knä. Ett annat kännetecken är det dubbelsidiga bröst design, som utstrålar en klassisk elegans till ett maskulint look. Även om det är en avvikelse från den klassiska design, så kommer många vinterjackor av denna typ nu med endast en enkel rad av knappar. Detta har visat sig att vara en otrolig populär lösning hos yngre människor, eftersom den dubbelsidiga utgåva kan se lite konservativ ut. 
 

 Regnjackor  

 Det är tyvärr ett faktum att det regnar en hel del under vintermånaderna. Detta faktum gör det därmed nödvändigt att man skaffar sig en vinterjacka, som är helt vattentät. Den gamla goda regnjacka är nu trendig för alla moderna svenska män och den kommer i oerhört många snitt och inte minst färger. Regnjackor är ett brett begrepp som täcker allt från trenchcoats till den klassiska gummi modell. Regnjackan är en tvättäkta svensk kulturarv och så är de även stilmässigt trendiga igen. Om du letar efter ett casual look, så behöver du faktiskt inte leta längre än en regnjacka som din nästa vinterjacka. Det är ett snack om ett plagg som man kan kombinera med i stort sett allt, en regnjacka kan kombineras med dina track pants, sneakers och sweatshirt och även dina arbetskläder. 

Detta bör du vara uppmärksam innan du köper en regnjacka som din nästa vinterjacka: 
Se till så att du väljer en modell med vattentäta blixtlås, och det rätta material - Gore-Tex eller vaxbehandlad nylon, är det mest vanliga alternativ. På detta sätt är du säker på att du undviker att bli våt när det ösregnar. Var dessutom uppmärksam på att vinterjackan har ett bra ventilationssystem, så du inte känner dig fuktig och äcklig medan du bär regnjackan. 
 

Pufferjackor   

Även om folk har sagt att det har varit en rekordvarm sommar, så ska du aldrig glömma att vintern är runt om hörnet. Genom att välja en puffer jacka som din nästa vinterjacka, så blir det hela nämligen mer drägligt och håller det dåliga väder på avstånd. En pufferjacka kan på många sätt påminna om att man har sitt täcke med sig utomhus, vilket utan tvivel känns riktigt skönt, när du vaknar och lämnar sängen en iskall januari morgon, och om du väljer en kvalité vinterjacka av denna modell, så kan du faktiskt nöjas med att ha en t-shirt på under den. Tack vare alla olika modeller som finns ute på marknaden idag så kan du utan tvekan hitta en Pufferjacka som passar perfekt till din stil. Prova t.ex. jeans med en härlig stickad tröja och du kommer lägga märke till hur folk kolla in dig snabbare än du kan räkna till tre. 

Detta bör du vara uppmärksam på innan du köper en Pufferjacka som din nästa vinterjacka: 
En bra pufferjacka är först och främst lätt med fjäder foder som sitter tätt på kroppen. En bra idé är att välja hoodie modellen, som kan bäras till ett casual street look. Se även till så att du väljer ett vattenavvisande material vid ärm kanter och fickorna. 
 

Tekniska jackor  

Om man bryr sig om den allra senaste teknologi, när det kommer till vinterjackor så kan en  teknisk jacka vara den rätta lösning. Det finns flera regler än undantag, att de största märken har en rad med tekniska vinterjackor så det är en stor mängd av snygga modeller att välja mellan. Det bör dock nämnas att denna vinterjacka kommer först och främst se bäst ut i kombination med det senaste streetwear, eftersom det handlar verkligen om en futuristiskt inspirerade plagg. Med sin innovativa teknologi kan en teknisk jacka erbjuda passformer och material som är designade för framtiden. Bär den t.ex. med ett Y3’s och andra super trendiga moderna plagg. Detta är inte alls formellt wear. 

Detta bör du vara uppmärksam på, innan du köper en teknisk jacka som din nästa vinterjacka: 
De bästa tekniska jackor blandar den sportiga look med streetwear. Du ska leta efter en teknisk jacka som är designad så att din kropp kan andas, regnet påverkar inte dig, inte heller kylan. Den ska dessutom vara designad så att du kan röra dig i den. Många vinterjackor av denna typ har också en bra mängd av förvaringsmöjligheter i form av många fickor. 

Trenchcoats
Denna klassiska engelska vinterjacka kommer ursprungligen från det brittiska militär, då modeikonen Burberry tillverkade de första Trenchcoats till militären (rättare sagt till befäls chefer) under första världskriget - därav namnet på denna vinterjacka. Även efter första världskriget var slut fortsatte modeikonen med att växa starkare och starkare för varje år, och alla modemärken började producera deras egna utgåvor av jackan. Idag kan man se Trenchcoats från Burberry på många hipsters från Shoreditch i London, Williamsburg i New  York, Nørrebro i Köpenhamn till Stureplan i Stockholm. Detta är en vinterjacka med klassisk elegans, som gör sig fin med edgy modekläder från de hetaste designers i hela världen. 
En äkta trenchcoat från Burberry är långt ifrån en mindre investering, men det är möjligt att hitta en mäng av bra modeller från andra märken, som är enklare att få tag på. 

Detta ska du vara uppmärksam på innan du köper en Trenchcoat som din nästa vinterjacka: 
De allra bästa Trenchcoats är självklart tillverkade i ett vattenavvisande beige/khaki material, som kan effektivt skydda dig mot regnet. Med hänsyn till passform kan denna vinterjacka variera stort. Man ska därför vara uppmärksam på ens höjd, när man ska välja längd på ens vinterjacka. Om man är lång så är en längre passform en bra idé, men om man däremot behöver ett par centimeter, så gör man ett smart val när man väljer en vinterjacka som slutar nånstans överst på låret. Sist men inte minst, så ska du se till så att vinterjackan har ett bälte och det rätta antal av knappar på den Trenchcoat du väljer att köpa - alltså tio stycken. 
 

Ullkappor   

Vill du gärna vara business casual, även under vintern? Så ska du välja en fin kappa som din vinterjacka. En kappa är en fördel tack vare de många egenskaper som ull har. En ullkappa kan vara vattenavvisande, men om du nu skulle bli fångad utomhus under ösregn, så kan kappan hålla dig varm, även om den blir våt. Därför är den också smart om du ska cykla och börjar svettas. 

Detta bör du vara uppmärksam på innan du köper en ullkappa som din nästa vinterjacka:
Vi har kommit så pass långt tekniskt talat när det gäller användningen av konstgjorda tyger, med t.ex. polyamid kan det finns mer än en ullkappa tillverkad av ullmix. Därför måste man vara uppmärksam på att välja ullkappor för deras utseende över deras egenskaper. Det finns nämligen jackor, som har mycket bättre förmåga till att tåla snö och regn utomhus. 

Ullkappan är ett fantastiskt snyggt val, och om du ska endast röra dig på stan eller ska köra till jobbet, så är det ett riktigt bra val. 

En ullkappa har ett åtsittande och fint design och en klassisk knappstängning med en enkel rad av knappar. Designen är faktiskt riktigt gammal, med därför är det ingen överraskning att ullkappan är tillbaka i modebilden. Eftersom att de gamla klassiker är nämligen det mest moderna nu. Och eftersom ullkappan har varit så känd sen 30-talet, så har den blivit till ett modeikon. Så välj ullkappan för att uppnå den mest stilrena och eleganta look. Den stylas perfekt med ett kostymset eller ett par snygga jeans. 
 

Bomberjackor   

Du känner och älskar garanterat bomberjackan från den svala vår- och sommarsäsong i en tunn och lätt utgåva. Men den välkända bomberjacka kan man också få i en utgåva som passar riktigt fint till vinterns hårda väderfenomenen. 

Bomberjackor känner vi från piloter från 1900-talet. Piloterna använde nämligen en brun läderjacka, som du kan garanterat se framför dig. Dessa jackor blev också kallade flight jackor och döptes till bomberjackor under 2. världskriget. 

Dessa jackor användes var på grund av deras förmåga att hålla piloterna varma under flygningarna. Om du har sett Top Gun, så vet du exakt hur en sån jacka ser ut. Du kan därför också hitta en vinterjacka, som har den låtsas päls som en fin detalj, så den liknar den kända bomberjacka ännu mer. 

Detta bör du vara uppmärksam på innan du köper en bomberjacka som din nästa vinterjacka:
Idag betyder en bomberjacka en ribbad krage, blixtlås och skråa fickor. Precis samma look kan man få med ett bra lager av foder, så att jackan också kan användas under vintern. Dock är det inte en av de varmaste jack typer, så var uppmärksam på det innan du beslutar dig för att bomberjackan är din nästa vinterjacka. Så om du fryser ofta, så kan det vara smart att välja en varmare jacka. 

Däremot har vinter bomberjackor ett rimligt pris och ett riktigt snyggt look. Perfekt till ett streetwear outfit, ett par simple blue jeans eller en hoodie. 


Lager på lager   

Är du inte helt säker på om du vill kompromissa på med din stil för att hålla dig varm? Så håller vi med dig. Allt det praktiska som involverar vintern, kan vara belastande, när man gärna vill ha en snygg outfit på och inte orkar bekymra sig om så mycket. 

Att ha en vinterjacka på, som man inte tycker är särskilt snygg är lite som att cykla med cykelhjälm. Det är självklart ett måste och en bra idé att ha cykelhjälm på och en varm jacka, men ibland så måste man också leva lite. 
Och därför kan en lösning till ditt problem med vinterjackan vara den berömda lager-på-lager metoden. Den säkrar dig en snygg outfit och värme. Det enda du ska göra är att hitta den jacka, du tycker om allra mest. Om det är en enkel och inte-fodrad bomberjacka, så funkar det lika bra också. 

Därefter ser du endast till att välja jackan i en storlek som är större än den du normalt använder. Så kommer det finnas plats för flera lager under den. När det är höst, så kan du använda jackan med en snygg hoodie under den. Och du hittar självklart många av dem i vår shop. 


När det då blir vinter, så kan du uppgradera din innersta lager med en ulltröja. Välj en tunn ulltröja när du ska cykla och en tjockare n när du ska ut och gå en promenad. Så kan du med 100% säkerhet hålla dig varm och samtidigt justera allt efter hur temperaturen blir den gällande dag. Eftersom vi känner till det riktigt bra här i Sverige - även om kalendern säger höst, så kan det vara kallt utomhus. Och så är det skönt med en bra jacka och flera lager under. 

Om du inte är förälskad i en specifik jacka, så vill vi rekommendera en regn- och vindtät jacka till det yttersta lager. Det säkrar nämligen att du inte blir våt, när det regnar eller snöar och blåser på de hårdaste höst och vinterdagar. Du kan t.ex. hitta en regnjacka av hög kvalitet och använda den som det yttersta lager. 

Om du väljer lager-på-lager metoden kan det också betyda att du endast har behov för en jacka, istället för att ha en regnjacka, övergångsjacka och en vinterjacka. De sparade pengar kan du istället använda på de kläder du verkligen tycker är viktiga. Snygga hoodies, t-shirts, härliga jeans, eller kanske ett par nya sneakers. 
 

Lite om isolering   

Kan du inte släppa tanken om att man måste ha en ordentlig vinterjacka, så är det kanske också förnuftigt att få tag på en. Oavsett vilken typ du än väljer, så kommer jackorna hålla dig varm på olika sätt. Därför är det bra att veta lite om den isolering som används till jackorna. 

Det finns två typer av isolering: Dun och fiber isolering. Dun är ett naturmaterial, medan fiber är ett syntetiskt framställd. 

Dun har från naturens sida en god isoleringsförmåga, eftersom den kommer från djur. Dun är dessutom lätt, så om det är viktigt att din jacka är lätt, så ska du välja dun. Utöver det kan dun inte tåla att vara våt i lång tid, så se till så att du också har en regnjacka eller en annan regntät membran i dunjackan. 

Fiberfyllning är däremot den lösning som är lite billigare, som kan dock också säkert vara bra nog. Fibrerna är lite tyngre men fungerar annars lika bra som dun.