Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 1199 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Solglasögon

Det enda sättet att välkomna sommaren med stil, är att välkomna den på på riktigt med ett par moderna solglasögon. Trendiga solglasögon kan du hitta här hos 2trendy - oavsett om du är wayfares, aviator eller en tredje modell. Du kan hitta ett brett sortiment av sommarens viktigaste accessoarer under vårt exklusiva sortiment ovan.

 

Solglasögon lyckas skapa en sällsynt elegans från sitt hem på toppen av din nosrygg. Det skyddar dina ögon mot de dansande solstrålarna, som alltid lyckas att reta ögonen. Medans andra rynkar på pannan och har svårt att se i solen, så kastar sitrendsättaren efter ett par solglasögon som en korp kastar sig över ett glänsande föremål. Inga repor i lacken. Solglasögon är ingen blixt i pannan, men en ständigt utvecklande faktor för modehimmelen. Stjärnfall flyger förbi, men solglasögonen skimrar klart som fullmånen i den mörka natten. Det är den fashionabla modeartikeln som sätter pricken äver i:et på din sommaroutfit. Solglasögon är helt enkelt en snygg accessoar som ökar din livskvalitet. Gör dig redo för mer njutning under vardagsstressen.

View more
Historien om glasögonen.

För att finna ursprunget till de första glasögon ska vi ta och backa lite mer än 10 000 år tillbaka i tiden. I den tid där jägare och samlare kämpade för födan, var snöblindhet ett utbrett problem. Tidigare medförde snö landskapen blindning framför ögonen, vilket gjorde att jägarna inte var kapabla till att skaffa den livgivande födan. Problemlösare kom att bli glasögon av trä eller ben med en smal spricka, så att ljuset kunde tränga in. Spolar vi några tusen år fram i tiden så hittar vi det nästa intressanta kapitel - denna gång befinner vi oss under 1100-talet i Kina. Den gång i dåtidens kinesiska rättssal, satt domaren med ögonen gömd väck bakom mörka glasögon. På det viset kunde försvararen och anklagaren inte avläsa domarens reaktion - precis som vi idag kan se i det moderna poker spel. De kinesiska glaset var tillverkade i ett tunt slipat brunt kvarts material. De solglasögon vi idag känner till, blev först introducerat för världens medborgare i början av 1900-talet. Här kom solglasögonen att utvecklas till dåtidens Hollywood namn. Stumfilmsskådespelare var oftast utsatt för mycket starkt ljus under själva produktionen och kunde därför på ett komiskt sätt utnyttja solglasögonen i deras arbete. Sedan de stumma kändisar tog till sig glasögonen, följde världens modedesigners kort efter med i strömmen. Idag finner vi solglasögonen i ett obegränsat antal, och speciella solglas trender kommer in och blir utskiftade med jämna mellanrum. Några kvarstår - såsom wayfarers och aviator solglasögonen.

  Wayfarer

När jag var liten, trodde jag att solglasögon var det viktigaste som fanns i livet. Nu när jag har blivit äldre, vet jag att det är sant. Sådan sagte en vis man en gång, medan han tog den klassiska wayfare solglasögonen på näsan och täckte de små smaragd blå ögon. Wayfarers kallas de för att det är det mest populära solglasögon genom tiderna. I 1965 blev den introducerad på marknaden av solglasögon giganten Ray-Band, där han bröt med den klassiska metallramen och gav trendsättarna en lätt plastrem. Det som kanske verkade lite nedvärderat blev nu en mega hit. Solglasögonen har genom sin livstid upplevt en mycket växlande popularitet. Fram till den 21 århundrade var wayfare solglasögonen den absoluta bestseller, med den vintage look som den erbjöd, kom den att falla till rätta hos många kändisar. Bland annat var Mary-Kate Olsen en av de trendsättarna bakom wayfare-glasögonens revolution. Kort därefter kom twilight-stjärnan Robert Pattinson, popdrottningen Katy Perry och hits-smeden Bruno Mars att bli kända för användningen av glasögonen. Många i popkulturen använder glasögonen som en liten utmärkning av Michael Jacksons eviga prägel på popmusiken. Jacko, vilket blev hans populära kall, bar ofta wayfare solglasögonen under sin gyllene Thriller- och Bad - tider. I hans senaste år använde han sig i högre grad av aviator glasögonen.

  Top Gun Glasögonen

Vi traskar vidare mot landningsbanan i förd med pilot utrustning där Maverick får en nonchalant blick i ögonen. ’I feel the need, the need for speed’. Sådan låter det kända oneliner från Maverick, innan han hoppar in i flyg klassikern Goose.Tom Cruise sätter motorn i gång och den berömda gitarrsolon från tema sången skickar honom säkert iväg. De flesta pojkar har haft en våldsam lust till att ta Aviator-glasögonen över näsan och susa mot molnen i ett jägar flyg till de klassiska tonerna, efter att ha sett Top Gun-filmen. På trots att det är en pojkdröm, där få får chansen att uppleva, kan de flesta få sin önskan uppfylld. Aviator glasögonen skapar den klassiska pilot-looken, och har genom tiderna bjudit sommaren välkommen på många trendsättande huvud. Har du inte ett par, så bör du skaffa dig ett par med det samma. De är helt klart ett must-have till den moderna garderoben. Finn Aviator glasögonen från mode-rebellen Vans i vårt sortiment som du kan hitta ovanför.

  Sommerklar levering

Här hos 2trendy strävar vi alltid efter att bli din föredragna leverantör av trendsättande herrplagg. Vi har alltid ett nutida och nytänkande urval av herrmode från förande lokala och internationella brands. Vi gör mycket för att värna om våra kunder. Därför skickar vi dina nya solglasögon med våran gratis leverans. Beställer du innan kl 16.30, skickar vi dina glasögon med det samma. På det viset kan du modigt i möte komma den inkommande svenska sommaren med dina nya trendiga solglasögon.