4.5/5.0
+11.000 omdömen
Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 1199 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Stickade tröjor

En stick är omöjlig att vara utan i den svenska herr garderoben.

För många män har en stickad tröja varit något man fick av sin farmor i julklapp och som hon hade använt det sista år på att få stickat. Den var inte alltid fin och så passade den också sällan till något som helst av det man redan hade i sin garderob. Sådan är det dock långt ifrån idag - där stickat är hippie och kan ses i hög grad inom modevärlden. En stickad är ett must have i varje garderob och på trots att man förbinder den med vinter och kyla är det en item som faktiskt kan användas året runt. En tjock stickad tröja är naturligtvis fantastisk till en kall dag, vilket man på inget vis har lust till att lämna den varma dynan. Dessa dagar upplever vi (dessvärre) en del av i Sverige och på trots att det kan vara lite surt, ger det också en möjlighet för att ha en massa olika snygga stick i sin garderob. Om sommaren kan det vara rart att ha en tunn stickat till de kyliga sommarkvällar, så man kan hålla värmen. Det kan också gå fint som ett supplement till en tunn jacka.

View more
Page 1 of 2
En stickat till varje stil och anledning.

En stickat är inte bara en stickat - de finns i otaliga utformningar, faconer, färger och typer. Nedan vill de olika typerna bli genomgått tillsammans med förslaget till hur de kan styles och användas till olika anledningar. Alla de olika slags stickade tröjor är självklar till att hitta hos 2trendy, i ett pris läger där alla kan vara med.

  Den klassiska och tidlösa pullover-stick

Den första, och kanske viktigaste stickade tröja är den helt enkla, klassiska pullover- stick med rund hals och långa ärmar som nog aldrigt riktigt går ur mode. Den finns i många olika färger och nyanser, liksom den också är designat i mönstrade modeller vilket ger den ett lite annorlunda uttryck. Hos 2trendy hittar du ett brett urval av pullovers från bland annat kända märken som Selected, Clean Cut, Jack & Jones och Kronstadt.

  Få det bästa ut av din klassiska pullover

En stickad-pullover är mycket allsidig och kan användas året runt. Den är inte för tjock till sommarkvällen och samtidigt kan den användas som översta lag om vintern, som man är i nöd till att få värme. En pullover kan vara super praktiskt att ha på över en t-shirt, vilket också går fint ihop med ett par jeans vilket ger den en mycket casual uttryck. Den kan också användas som en del av en mera formell outfit med en skjorta inunder - här vill tröjan verkligen komma till sin rätta med skjortans krage och ärmar, vilket ger den en extra touch till outfittet. Tillsammans med ett par chinos och ett par loafers blir stilen helt genomfört och kan både användas till förrättningsmöte eller familj födelsedag. Men man kan också fortfarande hålla uttrycket med skjorta under casual genom t.ex att välja en läderjacka och ett par slitna jeans.

  Skilj dig ut bland mängden med en mönstrad pullover

Den enkla look är klassisk, men om man är mera till att skilja sig lite ut, kunde man med fördel välja en mönstrad pullover istället för den enfärgade. På trots att den enfärgade finns i olika stickmönster, vill den ofta skilja sig rätt mycket ut eftersom den är i efterhand lätt att finna i de flesta garderob. Hos 2trendy kan man bland annat välja mellan pullovers med ett klassiskt norskt mönster, vilket tar oss tillbaka till afterski i de svenska och norska fjällen, eller så kan man välja lite mera diskret med ett melerat mönster eller ränder. Om man väljer en mönstrad pullover kan det vara en bra idé att hålla resten av din outfit nedtonat och i diskreta färger, så att det inte blir för mycket. Den kan exempelvis stå i bra kontrast till ett par svarta jeans och skor eller diskreta sneakers.

  Cardigans till män som har fått ett comeback

För bara ett par år sedan var det inte många män, som kunde tänka sig gå med en cardigan. Det var sådan något ens morfar använde och därför blev det aldrig smart. Men som med så mycket annat har morfar looken också vunnit fram inom kategorin för stick. Speciellt modellen med blixtlås har blivit populär i modevärlden, vilket bara är till fördel. Den är super praktisk, eftersom den fungerar bra som ett extra lag om vintern och om sommaren kan den användas utanpå som en tunn sommarjacka. En cardigan passar till de flesta looks men är i sig själv ofta rätt casual och därför inte så upplagt till en formell begivenhet.

  Olika modeller med olika uttryck

Hos 2trendy finns ett par olika utgåvor av den omtalade morfar cardigan. Kronstadt har både en mycket enkel modell i diskreta färger men med den feta detalj att stickat är tillverkat i ett slidebenslook. Blixtlåset är ljus på samtliga tröjor, eftersom den vita och ljusgråa inte är tydlig medan den står mera i kontrast till den svarta och armeégröna. Den ger tröjan mycket olika uttryck, så man kan ha fler av de tröjor utan att man ville tänka över att det var i samma modell. Om man gillar att blixtlåset står i kontrast till resten av tröjan, kan man också välja en av de mera utfodrade modeller från Kronstadt, där de bland annat har valt ett orange blixtlås till en grå eller svart cardigan. Det ger nämligen en lite mera sporty och cool look, vilket visar att man inte är rädd för att skilja sig ut bland mängden. Liebhaveri har också ett par cardigans här hos 2trendy. Förutom en mycket enkel svart modell har de också en biker inspirerad stick, som leder tankarna lite till en läder jacka. Den är stickad med två olika stick metoder, och har förutom en bubbel metal blixtlås på framsidan också ett blixtlås på ärmarna. Den ger stickat en touch och ett annorlunda uttryck än de andra och man får därmed också möjlighet för att skilja sig lite ut. Är man mera till en lång cardigan, har Just Junkies gjort en fet modell i ett tunt stickat med luva. Den passar superbra till ett par skinny jeans, en lång vit t-shirt och en kasket. Speciellt om man hör bland de lite högre killarna, så ser det extra fett ut med en lång cardigan.

  Rullkragen med de många möjligheter

En annan mode tendens som också har vunnit sig fram i loppet av de sista år är rullkragen. Det är en tröja som kombinerar både minimalism och ellegance, vilket på flera sätt har varit två stickord för modet i de senaste säsongerna. Tittar man tillbaka i historien, så kan man se att rullkragen fungerade ursprungligen som en substitut för den traditionella stil med skjorta och slips. Den fungerade också riktigt bra till många looks, eftersom den kunde lätt nedtonas till en casual item eller uppgraderas till något mera formellt som exempelvis en habit jacka.

  Använd rullkragen till både vardag och fest

Det finns, liksom inom pullovers många utgåvor av rullkragen. Urvalet hos 2trendy spänner ett brett val från de helt enkla och tunna modellerna i svart, vit eller grå till de lite mera tjockare modeller och mera till en melerad modell. Vad man väljer avhänger naturligtvis mycket på ens personliga stil och uttryck. Rullkragen kan både användas till ett par sweatpants, om man går efter en avslappnad look eller ett par jeans, antingen färgade eller svarta, om man bara vill ha en fin men casual look. Men den kan också användas till ett jack sätt till den mera formella uttryck. Om man vill ha en polokrage som man kan använda året runt kan det vara fördel att välja en modell i ett tunt material. Den är i sig själv en varm tröja på grund av den höga hals, och om vintern kan man bära den med en ulltröja eller som en skidunertröja - utan att den kan ses.

  Stickade hoodíes ger ett annat uttryck

Luvan var i många år kopplat till hiphopare och skatare men sådan är det inte mera. Den har blivit ett modefenomen, vilket både passar bra in i den tendens som numera lägger till något uformellt till det formella. Några mode experter kallar ändå luvtröjan för den nya kavaj - om det nu är sant, får man själv avgöra. En stickad hoodie ger en lite mera elegant och fint uttryck i jämförelse med en allmännelig luvtröja. Den kan, lika som rullkragen också användas ihop med ett par sweatpants samtidigt som den är också fet till en casual look med antingen jeans eller chinos. Den ser dessutom riktigt bra ut till att kombinera med exempelvis en denim jacka eller en läderjacka - kom bara ihåg att få luvan ut över jackan, så att den inte gör en mindre puckel på ryggen.

  Köp herr stickat online hos 2trendy

Det kan vara svårt att välja den riktiga stick, men med ovanstående beskrivelse har du förhoppningsvis fått en lite bättre idé om hur du kan använda de olika stickade tröjorna. Ta ett kik här hos 2trendy, och se det breda urval innan du bestämmer dig. Vi sitter alltid klar till att besvara på frågor, om du skulle ha några annars kom bara ihåg att vi alltid erbjuder gratis byte, om storleken inte skulle passa dig.