Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Smycken

Smycken för män– accessories för varje modern man

Traditionellt sett var smycken något som blev buret av kvinnor och inte män. Det var bara rynk på näsan att en man skulle bära smycken i form av manchesterknappar, slipsnål och vigselring. I många hundra år var herrsmycken tillfälligt ett tecken på makt, inflytelse och rikedom. Den gång var smyckena i regel tillverkade av naturmaterial som sten, skal, tänder och trä - utformat i olika former och mönster. Senare började man att tillverka smycken i metall och herrsmycken kom att bli allt mera populära. I takt med att tiderna har skiftat har det nu blivit allt mera allmänneliga att män bär smycken. Under 2000 talet blev det för allvar fart med herrsmycken eftersom fler av amerikanska hip hoppare uppträdde med både diamantörhängen och långa guldkedjor. Också den danske Nik och Jay kom att hoppa med i strömmen, vilket kom att promovera herr smyckena bland annat i Danmark. Men det var dock delade meningar om den så kallade bling- bling trend, vilket också gjorde att det var heller inte alla som tog till sig den. Men på trots av det så verkar det nu ha varit med till att få öppnat några dörrar in till ett smycke universum till män.

View more
Herr smycken

På trots att herrsmycken har blivit allt mer allmänneliga är det fortfarande begränsade grupper av män som bär smycken. Som tidigare nämnt var smycken en gång en symbol för rikedom, och därför bestämt inte något som alla hade råd eller möjlighet för att bära. Så är det iallafall inte längre. Det finns mycker dyrare smycken men som tur är har många olika producenter anmält sig in på smycke marknaden, vilket har medfört att man kan få riktigt feta smycken - utan att det behöver kosta en förmögenhet! Hos 2trendy finns ett brett urval av armband, ringar och halsband till män, vilket vill bli beskrivet här under med förslag hur man kan använda det till olika angelägenheter.

  Armband för herrar

Herr armband har varit utbrett i flera år. Ett fett armband kan vara en bra detalj till att ge din outfit det extra, vilket gör att du kan skilja dig ut. Om du möter upp till en fest i ett par feta chinos med en läcker skjorta härtill, vill du med garanti inte vara den enda som bär något i den stil. Det är modernt och fett - men genom att lägga till ett armband har du möjlighet för att personliggöra looken och skilja dig lite ut.

  Välj det riktiga armband till din outfit

Det är självklart en smaksak att välja ett armband, med det är några faktorer som kan vara bra att överväga innan du väljer. Ett metallarmband passar bra till ett formellt uttryck, där ett läder armband är mera passande till det informella. Dock vill man också kunna använda ett läderarmband till ett jack sätt, medan ett metallarmband sällan passar så bra till en casual look.

  Mixa och matcha

Det är en bra idé att ha flera olika armband, så att du alltid har ett till olika tillfällen. Kom bara ihåg att du aldrig får ha ett armband på bägge handleder - håll dig till det ena, det ser nämligen bäst ut! Om du har ett urval, kan du lättare sammanställa din accessories så de både matchar varandra och resten av din outfit. Det är super fett, om du matchar armbandet med skor och bälte, vilka kan stå i kontrast till resten av din outfit. Ett exempel på detta skulle kunna vara ett mörkblått jacksätt, där du matchar ett brunt armband med ett brunt bälte och bruna skor. Det ger nämligen den fulländade look, var kontrasten står i fokus.

Check vårt stora urval av armband och smycken för herrar

Hos 2trendy har vi ett brett urval av armband i olika stilarter och färger. Det är naturligtvis möjligt att köpa det klassiska läderarmband från Lucléon, vilket finns i olika utformningar och färger - både i bruna och svarta nyanser. De populära Virginstone ankerarmband, vilka är inspirerat efter sailor look består av ett snöre med en loop och ett ankarspänne, som också kan hittas på denna sida. De många olika färger, ger möjlighet för att personlig göra en look. Det är naturligtvis också möjligt för att köpa metal armband från Triwa och Northern Legacy, speciellt om du söker efter ett formellt armband.

  Visa fram dig med en signetring.

Det kan vara gränsöverskridande att köpa smycken, härunder särskilda ringar, eftersom man vill helst inte framstå allt för feminin och fåfänglig. Därför är det mega positivt att den stora signet ringarna har blivit moderna, eftersom den är iallafall inte feminin. En signet ring var ursprungligen reserverat åt det kungliga, maffiabossarna och de rika och hade som funktion till att signera brev med. Nu kan de hittas i alla möjliga skepnader - både enkla med en helt glatt yta, mönstrade, med sten och många fler.

  Konsten att bära en ring

För många män kan det vara lite av en övervinning att bära en ring, om det inte var för att man blev gift. En ring är med till att visa fåfänglighet, vilket är något män har svårt med. För några kan det vara lättare, om de hittar en gammal ring i deras fars eller farfars skrivbordslådor, eftersom det är något som har ett affektionsvärde. Unga människor har dock blivit bättre till att kasta sig ut i det, och om det verkar lite för skrämmande att gå in i en butik och prova smycken, kan det nu som tur är köpas online. Hos 2trendy finns ett stort urval av signetringar från Norther Legacy.

  Finn en ring som passar dig

Liksom med armband är det några saker du ska vara uppmärksam på när du köper en ring. Om du har ett typiskt skandinaviskt utseende med lite ljust hud, kan det vara förnuftigt att hålla sig till en signetring i silver, så att den inte står i allt för stor kontrast till din hud. Omvänt passar guld bättre om man är lite mörkare i huden. Om du tycker det är att gå lite i överkant med att framvisa sig offentligt med en stor signetring, kan du med fördel starta med att använda det där hemma, mera så att du kan vänja dig till ringen. När du så väl kommer ut, vill du inte tänka mera över det.

  Halskedjor

De flesta tänker nog strax på stora guldkedjor när man hör om halskedjor för män. Självklart finns de också men det är långt ifrån dem som dominerar i modevärlden. De mera enkla och diskreta halskedjor till män, härunder militärinspirerade dog-tags, har vunnit fotfästet. Det är en tunn kedja med en liten platta som vedhänge. Plattan kan både vara helt enkel och glatt eller med t.ex. mönster eller ingravering. Hos 2trendy kan man hitta bägge varianter. Därutöver är det också möjligt att hitta den tunna kedjan med ett runt vedhänge. En halskedja av den stilart är mera diskret än exempelvis en stor signetring, eftersom man lätt kan dölja den under en t-shirt eller skjorta, i det fall man inte har lust till att visa den fram i alla sammanhang som t.ex. på arbetet. Det ska dock understrykas att män halskedjor också är vid att få ett uppsving. Det kan bara ta lite tid att nå helt fram.

  Köp dina herrsmycken hos oss idag

Om du har fått mod på att köpa ditt första smycke, ska du äntligen bara kasta dig ut i det. Vi hos 2trendy sitter alltid klar på att hjälpa dig, antingen via mail eller telefon, i det fall du skulle ha några frågor. Kom bara ihåg att vi dessutom erbjuder gratis byte i det tillfälle av att smycket inte skulle passa dig.