Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Bälten

Bälten har genom tidens gång haft den stolta uppgift att vara ansvarig för att hålla byxorna på plats. Så varför inte göra det på det trendiga sättet? Som den moderna trendsättare är det en nödvändighet att ha olika urval av läckra bälten i sin garderob. Klassiska svarta, moderna bruna och en helt tredje modell. Se vårt sortiment bland andra Oill och Revolution ovan.

View more
Den nödvändiga accessory

Själva ordet bälte kommer från det latinska ordet balteus – vilket betyder ’snöre till att binda runt omkring midjan’. I starten var bältet också bara ett snöre, som senare kom att utveckla sig till den klassiska svarta läder modellen, vilket vi alla känner till från nutidens trend. Bältet har alltid varit den sista touch i din outfit och till större arrangemang, där begreppet ’suit up’ blir nämnt, är det klassiska svarta, blanka bältet till för att slutföra den eleganta looken. Om bältet däremot ska passa till en casual stil, så vill ett brunt läderbälte kunna göra looken till en extra trendig touch. Är du intresserad i hur bältet blev använt under historiens gång, och vilka symboler den utstrålade? Så läs vidare här under.

  Historien om bältet

Bältet går helt tillbaka till bronsåldern, där det primärt var vanligt för männen att bära bältet och under vissa tidsperioder även använt av kvinnor. Genom historien har bältet varit ett praktiskt hjälpmedel och under flera århundraden och i många sammanhang har bältet fungerat som en dekorativ accessory. Omkring 1 världskriget blev bältet speciellt populärt i militära sammanhang, vilket i detta fall ofta vittnar om en högre rang. Under 1920 talet blev det vanligt att använda smala läderbälten i vardagen eftersom midjan på dåvarande tidpunkt blev minskad.

  En symbol på styrka

Bältet har inte bara varit ett praktiskt redskap till att hålla byxorna uppe utan genom tidens gång har den också varit förbunden med styrka i såväl som mytologi, sport och ceremoniella tillfällen. I sportvärlden är bältet ofta det, som används i kampsporter, som t.ex det svarta bälte i karate. Ett av de mest populära exemplen finns i boxningsringen. Här kämpar man bokstavligen sin motståndare medvetslös för att kunna få äran om världsmästarbältet från de olika förbunden. De bästa i var sin viktklass kan lyfta bältet högt över huvudet intill publiken jublar och premien expanderar. Den nordiska guden Thor var också känd för att bära bältet Megingjord, vilket gav honom gudomliga krafter. Bältet hade Thor fått från jättekvinnan Grid. I de gamla psalmer ses spår på bältet som en symbol på styrka. Den danska ord smeden och psalmbok hall-of-fame, Grundtvig, skrev i sitt verk ’Bjarke Målet’ följande rim – ’Vakna, vakna, danska hjältar. Springer upp och spänner bältet.’ Går vi mot de sydliga trakterna i Europa, blir bältet återigen associerat med styrka. I den grekiska mytologin, bär gudinnan Afrodite bältet vilket gjorde att alla blev förälskade i henne. I det gamla Rom blev bältet gett till brudgummen, detta som en symbol på att starkt äktenskap och ljusa framtidsplaner. I de sydländska munk dräkterna, har det en religiös anknytning att bära snöre runt omkring midjan. Här symboliserar snöret munkens trohet till Gud för resten av deras liv.

  2trendy & leverans

Vi, hos 2trendy, värnar ditt köp upplevelse mycket högt. När du går igenom våran virtuella klädbutik, traskar runt med din elektroniska inköpskorg, är vårt mål att du blir presenterad för det senaste herrmode. Därför är vi hela tiden på jakt efter nya brand och modeller, som kan styrka vårt exklusiva sortiment av trendiga bälten. När du har hittat ditt bälte på våran online hylla, lagt den i korgen och gått vidare mot kassan - så skickar vi paketet inom 1- 4 arbetsdagar. På det viset kan du snabbt spänna modet tät runt om din midja.