Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Skor

Om det är en ting som moderna trendsättare inte kan undgå, så är det helt utan tvivel ett par trendiga skor eller stövlar. Hos 2trendy har vi ett spännande urval av nutida skor & stövlar. Vi kan erbjuda de klassiska och alltid trendiga Converse, men också spännande bud från exempelvis Vans, Kronstadt, Les Deux och Selected.


View more
Ett Exklusivt Urval

Hos 2trendy har vi ett engagerat team av medarbetare som håller öga med moderna trender bland sko och stövel världen. Därför kan du alltid hitta nutida urval av exklusiva skor och stövlar just här på sidan. Vi har stövlar, som matchar varje outfit och personlighet. Se närmare på vårt urval ovan. I dag kan skor och stövlar hittas i olika färger, storlekar och variationer. De är tillpassade sport, fritid eller andra speciella mode trender. Samtidigt har de blivit en symbol vilket visar på ellegance, makt och tillhörighet. Normalt betraktas förhållandet mellan mode och bekvämlighet i sko världen, vara något som är långt ifrån varandra. Det är dock inte något tillfälle här hos 2trendy, där alla våra skor har förmågan att kombinera det senaste mode med en bekvämlighet, vilket behaglighet gör dess dagliga gång. Helt så behagligt var skorna dock inte under dess härkomst. Läs mera om skons härkomst, deras symboliska värden och mycket mera här under.

Den Första Skon

Skorna är ett gammalt koncept med över 10.000 år i bagagen. Det vet man med säkerhet efter Luther Cressmans fynd under 1938. För under en utgrävning i den amerikanska delstaten Oregon fann Luther en större samling av gamla rep sandaler, som var tillverkade av fibrer från salvia busken. Sandalerna beräknas vara världens tidigaste skofynd. Det förmodas att dessa sandaler blev skapade till forntidens invånare för att kunna beskydda sina fötter mot ojämlikheter och naturens föränderlighet omkring Fort Rock. Uppfinnelsen av sandalen kom snabbt att bli en stor succe, vilket kom att bli den prototyp på den senare orginala skon. Sandalen var under de tidiga dagar, enkelt konstruerat men varierande avhängigt av den sociala statusen. Överklassens sandaler hade sulor av guld. Ju högre man var i ranken i adelsklassen, desto högre gick remmen upp mot benen. Arbetarklassen däremot vandrade runt i enkla modeller av det billigaste material. Den romerske kejsaren Julius Caesar fick titeln “ den lilla stöveln” eftersom han redan som barn gick runt i de höga guldbelagda sandaler.

De Symboliska Värden

Genom tidens gång har skon och stöveln varit ett tecken på status, med de gömmer också på en del av symboliska värden. Speciellt i religiösa sammanhang är det kutymen, att ta av sig sina skor. I islam får man inte beträda helig jord med skor på, som är ett bevis på respekt. I kristna sammanhang är det regel på att ställa sina skor innan man träder in i det religiösa samlingsstället, kyrkan. Att gå barfota var under det gamla Rom, ett tecken på låg status, eftersom slavar inte var berättigade till att bära skor. Motsatt idag kan det vara komiskt i det fall man väljer att ge frihetskänslan, när man går barfota i den mjuka sanden.

Klassikern

Med en blick runt i den stress plågade svenska stadsdelen, vill du få ett öga på ett överflöd av smarta Converse skor i mängder av olika variationer. Här hos 2trendy kan du hitta nutidens nyaste Converse modell, så att du alltid kan urskilja dig ut från mängden av svarta och vita Converse. Det första steget för att bli kung av den casual sko och stöveln går tillbaka till 1908 i staden Malden, Massachusetts, USA. Mannen bakom idéen var Marquis Mills Converse, som producerade de nutida skorna och Converse fick en bra start på livet. Men den helt stora succe kom dock först när NBA-stjärnan Charles ’Chuck’ Taylor bar skorna varje gång han gick ut. Därför kallas Converse populärt också för ’Chuck Taylors’. Trenden växte i NBA, där 90% av alla spelade under 60- och 70 talet. Skorna kom senare att bli upptaget av vardagens trendsättare och har ända sedan dess gjort Converse till en fast del av modet.

De Snabba Bud

Hos 2trendy har vi målet om att bli den föredragna webshopen när det kommer till inköp av modernt och nytänkande herrplagg. Vi vill vara de 10 tryck på tastaturet, när du ska hålla ajour med det senaste mode. Därför har vi skapat ett exklusivt urval av det herrplagg, som vi finner bland det läckraste på marknaden. I det urval hittar du ett stort sortiment av tidens hetaste trender bland skor och stövlar. När du har hittat dina kommande skor, till du har traskat runt i den moderna stadsdelen, så tar vi hand om resten. Vi packar alltid fint in dina skor eller stövlar och skickar det iväg samma dag som du gör beställningen. Leveranstiden skall högst vara mellan 1-4 arbetsdagar, innan du hör att det bankar på din huvuddörr. På andra sidan står det lokala postbudet alltid klar till att leverera ditt paket i dina händer, så att du snabbt kan ge dina fötter ett modernt hem till vardagens utmaningar.