Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

ikkenogetnavn-54

När december närmar sig börjar det bli dags att plocka fram julstämningen. Det finns massor av tips och trix när det gäller att skapa julstämning. Det vi kan bjuda på handlar förstås om kläder. Jultröjan. Det här är ett plagg som på få år har hunnit bli otroligt populär. Det här är ett plagg som kan kombinera julstämning och mysplagg med att vara välklädd. Den stickade tröjan finns i nästan lika många varianter som det finns smak och behag. Det är med största säkerhet en av orsakerna till att den blivit så populär. Den kan vara rolig, mysig, stämningsfull, stilig, men också både ful och smaklös. Inte ens fantasin har satt några gränser för vad en jultröja kan. Ta en titt på vårt sortiment här på sidan och se om inte 2Trendy har en tröja som passar din smak.   

 

En trendig jultröja
Ska du vara trendig den här julen är det en sådan här stickad myströja med julmotiv, som gäller. ”Ugly x-mas sweaters” har blivit ett riktigt hit och den här benämningen till trots behöver den inte vara ”ugly”. Den kan ha ett traditionellt julmotiv som är riktigt stiligt. Den kan ha ett roligt motiv som bidrar till stämningen genom att locka fram flera skratt. Med en sådan här tröja tar du stress och stelfrusenhet ur julen. Det blir återigen den högtid då vi kan njuta av vänner och familj. Skratta och mysa ihop, och låta alla måsten och tråkiga traditioner flyga och fara. Visst kan man titta på Fanny och Alexander, men det finns ingen anledning att kopiera deras julfirande. Om inte man vill förstås. 

Har ni julbord på jobbet kan ni prata ihop er några stycken och dyka upp i matchande jultröjor. Ska ni ha frågelek eller tombola kan ni låta några tröjor ingå i vinsterna. Varför inte sätta ihop en fin korg med glögg, pepparkakor och en riktig jultröja. Vi har flera modeller att välja på, på 2trendy.
  Hur uppstod den här trenden?
Det började med så kallade Jingle bell sweaters på 80-talet. Det är väl knappast någon större överraskning att traditionen började i England. Det var ett par olika TV-värdar som bar dessa jultröjor under deras julshow. På 90-talet föll tröjorna lite grann i glömska, och betraktades mest som något man gärna slapp. Beteckningen Ugly X-mas sweater är ett registrerat varumärke från Kanada. Två unga killar arrangerade en välgörenhetsfest på ”The Commodore” i Vancouver, i 2002. Överskottet från festen skänktes till en fond som uppfyller de önskningar som barn med kritiska eller livshotande sjukdomar, har. Make a Wish fond. Den här festen promoverades under namnet ”Ugly X-mas sweater Party” och var då tänkt som en kul gimmick där man skojade med den fula jultröjan. Istället skapade man en återkommande och trendskapande tradition. 

Det är förstås de här två killarna, Chris Boys och Jordan Birch, som registrerat fraserna ”ugly christmas sweater” och ”ugly christmas sweater party”. Trots detta arrangeras det flera olika jultröjsfester av det här slaget och den tredje fredagen i december har utropats till ”National ugly christmas sweater day”. Det är bara att hoppa på tåget och skaffa ett gäng tröjor, du med.
  Dags att skapa ett eget event?
Här på 2trendy vill vi gärna uppmana dig till att titta runt på vår sida och låta dig inspireras av alla våra modeller. Är det dags att skapa ett eget event med jultröjor, kanske? Är ni ett gäng med spännande idéer, kanske ni vill låta er inspireras av killarna i Vancouver. Vi är inte vana vid välgörenhetsfester här hemma, men det behöver inte hindra någon. 2Trendy är inte festarrangörer men vi har tröjorna. 
Det kan hända att ni istället funderar på att hyra en stuga att fira jul i. En stuga där ni kan sitta framför brasan och mysa med glöggen. Raggsockar på fötterna och var sin jultröja att mysa med. Om ni är par, barnfamilj, storfamilj eller ett gäng vänner är inte avgörande. Ni kan ha var sin tröja i olika design och kanske ha pris till den mest fantasifulla. Ni kan också välja att ha likadana tröjor allihop och ha er egen juluniform. Det finns många möjligheter när det gäller mysiga stickade tröjor. Ni kan både ha med er jultröjorna i resväskan och inslagna som klappar. Det kan vara en jultröja till var och en av alla barnen. Varför inte skoja till det, och skriva från Molly Wesley på alla klapparna? På det viset kan du låta barnen få lite Harry Potter och Hogwarth känsla nu inför julen.
När julen nalkas

Det börjat bli dags nu. Julen närmar sig hastigt och oavsett hur vädret blir i år, kan man använda en stickad tröja med julmotiv. Det kan vara både renar och tomtar, snöflingor och stjärnor. Det finns inga regler för hur motiven ska vara utformade, inga begränsningar, så länge det handlar om vår älskade jul. Färgerna är de klassiska julfärgerna, rött och grönt, men det kan även vara midnattsblått och snövitt. Det kan vara lila och guld, det kan vara vilka färger som helst, som pryder jultröjan.

På 2Trendy hoppas vi att ni får en helt otroligt fin jul. Hur vi firar jul är så olika, vi har alla våra traditioner vi håller i hävd. Kanske ni vill ge varandra en resa i julklapp. Kanske ni vill fira julen tillsammans med hela släkten. Hur ni än väljer att fira julen så kan det finnas en plats för våra jultröjor. De är båda självklara möjligheter att lufta en ny och fin jultröja som du hittat här på vår sida. Tröjan är både den perfekta julklappen, och den perfekta julklädseln. Det kan kännas som en ny trend, men idén med tröjan är från 80-talet och the ugly Christmas sweater party är från början av milleniet. Det kan vara hög tid att följa med trenden nu. God Jul.