Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Dickies

dickies aw 21
Dickies är ett amerikanskt märke, som många år har dominerat försäljningen av arbetarklädsel. Dickies stora succè tar med sina erfarenheter över hela modevärlden, där de har skapat en succèfylld kollektion av moderiktiga och casual och streetwear.
View more
CASUAL OCH SLITSTARKT Dickies har sina rötter tillbaka i det soliga Texas. året var 1922 då E.E. ”Colonel” Dickie och .N. Williamson la grunden till firman, som i starten hade namnskylten Williamson-Dickie Manufacturing ståendes utanför firman. Seanre blev namnet ändrat till det mera muntra och korta namnet Dickie's, så som vi känner det idag. Dickies upplevde en konstant tillväxt genom sina första år. Endast omkring 'Den stora deppressionen' i slutet av 20-talet så förändrades saker och ting då Dickie's började producera uniformer till krigets hjältar under andra världskriget. Det innebar att tillväxtkurvan steg markant. 

Efter krigen, började Dickies att vända blicken mot den privata sektorn. Därför började firman att introducera en kollektion av vardagskläder i hemlandet. Utanför de amerikanska gränserna blev Dickies känt i bärjan av 1950-talet. Här valde texas baserade olje-furstarna att flytta mot Europa och mellanöstern på jakt efter olja och valde att ta Dickie's med dem.
Vid 1980-talet väljer Dickies att på allvar satsa på sin kollektion av vardagskläder. Dickies casual's modekläder blev en hit i USA, där klädernas slitsyrka och välkända namn sålde produkter. Succèn har fortsatt fram till idag, för idag är de Usa's största producenter av arbetarklädsel. Medan märkets vardagskläder kan ses vid många gatuhörn. Dickies har också slagit rot i många länder på jorden utan att riktigt nå extrem succè som i hemlandet. Dickies har speciellt varit populärt på skatescenen där klädernas slitstyrka får visa sina starka egenskaper. 
Idag är Dickies en stor producent av casual modekläder till den yngre generationen. Dickies vänder sig primärt till den manliga delen av befolkningen, men har också en mindre kollektion till det motsatta könet.Dickie's har ett brett produktsortiment som sträcker sig från byxor till luvtröjor och jackor till kepsar, skor och accesoarer.