Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Övergångsjackor


I mitten av augusti kan man oftast känna att sommaren kan vara för evigt. Men vi alla vet att det i själva verket inte är så. Efter sommaren kommer hösten, och därefter de fruktade vintermånader. De svenska årstider presenterar oss med ett unikt problem, när det gäller ens garderob: och detta bidrar till att man naturligtvis ska se till att ha de rätta plagg för varje årstid. Läs mer här.
View more
2 för 1000:-
NYHET
Comfort Collection
COIN LIFE CORDUROY TRUCKER Peat
Page 1 of 2

 

En övergångsjacka är det perfekta plagg till ett modernt look 
Det finns inget som kan ge en fulländad stil som en snygg övergångsjacka. Dessa jackor passar perfekt till ett casual look, så som jeans eller en t-shirt och den kan bidra till att folk kollar in dig när du promenerar på gågatan. 

Hos 2trendy kan du t.ex. hitta en cool övergångsjacka som kan hålla värmen utan att du börjar svettas. Många modeller har en sportig design, inkl. huva och blixtlås. Med en elegant blandning av dämpad och glansigt material till den helt klassiska typ. 
Oavsett vad din stil än är, så kommer du hitta något som passar till en skjorta eller T-shirt. Läs vidare här, och bli klokare på ett par av de mest populära övergångsjackor, som moderna män bär i alla världens metropoliska hörn. 
  Pufferjackan 
Om inte du lever under en sten, så är det omöjligt att missa de många puffer jackor som pryder stan. Dessa populära övergångsjackor med deras dun och fjäder fodring är de perfekta följe vänner till det svenska höstklimat.  
Puffer Jackan var originellt designad för sport användning av de många utomhus folk, som hade behov för en smidig och inte minst en varm jacka till för exempel bergsbestigning.  Efter en tydlig förändring i målgruppen de senaste år, har nu dessa övergångsjackor blivit ett modefenomen bland många fashionistas. 

Förvandlingen från sportswear till streetwear finputsar många märken, som idag producerar puffer jackor med det specifika ändamål att erbjuda modekläder till vanliga människor. Med ett brett urval av passformer, färger och märken har denna puffer jacka ankommit på den svenska marknad. 

Därför ska du välja en puffer jacka: 
Puffer jackan är utan tvekan den varmaste övergång jacka på denna lista, grunden är fjäder- och dun fodring den har. Man kan ibland hitta några som har polyester fodring. Även om den syntetiska fodring inte håller dig varm på samma sätt som de andra, så ska du även vara uppmärksam på att denna typ av puffer jacka inte håller lika länge som fjäder- och dun utgåvan. 
I förbindelse med proportionerna av fodring, så ska du leta efter som en puffer jacka med så högt som möjligt innehåll av dun i procent, På detta sätt kan du vara säker på att puffer jackor alltid håller dig varm - den kan dessutom senare användas under mildare vinterväder. 

  Bomberjackan 
De senaste 5 år har modevärlden upplevt en av de största modetrender, vilket har varit den klassiska bomberjacka, den bärs av trendsättare i alla storstäder i den västliga delen av världen. Därför ska denna övergång jacka också vara med på denna lista. 
Bomberjackor var först och främst till piloter i flygvapnet, som behövde hålla sig vara (och denna övergång jacka är logiskt nog döpt efter dem). Det finns ett stort urval av bomberjackor i olika butiker i en stor mängd av olika färger, som kan verkligen bidra till att man står ut från mängden, så det är en bra idé att investera i de lite dyrare märkes utgåvor, du kommer då få en design som endast få personer går i. Som övergång jacka är en bomberjacka perfekt till tidig vår och hela hösten, och det finns riktigt många modeller med en lite tunnare fodring, som kan ge dig lite värme under början på vinterkylan. Dock bör du ha en snygg sommarjacka redo när det börjar bli sommar, eftersom en fodrad övergång jacka är känd för att vara alltför varm till denna årstid. 

Därför ska du välja en bomberjacka: 
En exceptionell slank design, som antingen kommer med foder eller ej. Även om du inte är bomber pilot så kan den svenska höst vara kall, så om du har en tendens för att frys, så är en tunn fodrad jacka inte den värsta idé. 
Denna övergång jacka kommer vanligtvis med en ribbad krage och manschetter. Du kan däremot säkert hitta modeller, som inte följer den standard: men har en ribbad finish. Se till att köpa en bomberjacka med krage och manschetter av bra kvalité, eftersom det är de första som slits ut på en jacka. Man bör testa ribben genom att försiktigt dra i den. På detta sätt kan du snabbt märka om denna övergång jacka är av bra kvalité. 
Majoriteten av bomberjackor har blixtlås. Även om du ibland kan hitta några som har knappar, detta sker väldigt sällan. Oftast så säger man att det inte är en bomberjacka om den inte har ett blixtlås. 

Fickorna på denna övergång jacka säger dessutom en massa om din bomberjacka. När du undersöker jackan så ska du därför vara medveten om att fickorna sitter i en skrå vinkel. Om du kan bekräfta detta så kan du även bekräfta att denna övergång jacka är en bomberjacka. Fickorna på bomberjackan kan antingen ha blixtlås eller knappar. 

Vissa modeller av denna populära övergång jacka kommer med en praktisk fick vid axlarna, som kommer ursprungligen från första bomberjackor. 
Det invändiga tyg är vanligtvis i antingen nylon eller satin och har ett diskret mönster eller en enkel färg. 

  Regnjackan 
En annan smart övergångsjacka är regnjackan. Den är självklart ett absolut måste till de långa höstdagar, där det regnar och regnar, och du ska ändå upp och cykla iväg. väljer du den helt rätta regnjacka, så betyder det att du kommer uppleva glädjen vid regnet istället för att bli våt. 

Och man kan självklart hitta snygga regnjackor. Vi har ett bra urval här på 2trendy, där du inte behöver kompromissa på jackans kvalitet och dess utseende. så du inte ska välja bort välja det praktiska för att se smart ut. 

Regnjackan har på det senaste blivit riktigt trendy, för att där finns så många möjligheter när det gäller färger och uttryck. Du kan få en lång eller kort regnjacka, och du kan få dem i alla färger från nyanser av basfärger till neon. 

Om du inte vill prioritera design över funktionalitet så är det en del du ska vara uppmärksam på, innan du väljer en regnjacka som övergångsjacka.

Vattentäthet
En regnjacka är ett väldigt tekniskt plagg. Därför är det också en stor skillnad på prisklasser, eftersom du kan få en gummi regnjacka, som endast håller dig torr i kort tid eller i duggregn. Är du däremot ute efter en riktigt bra regnjacka så ska du naturligtvis leta efter hur bra regnjackan är på att hålla vattnet ute. 

Man anger vattentäthet i mm, och om du hittar en regnjacka på över 2000 mm, så är kvaliteten riktigt bra. Denna typ av regnjacka kan klara av både regn och snö. 

Andningsförmåga 
Vi kan hålla med om att känslan av en fuktig jacka som klistrar sig på en varm kropp är väldigt obehaglig. När du cyklar med regnjackan och börjar svettas, är det därför viktigt att välja en jacka som din kropp kan andas i. 

Så leta efter ventilationshål vid armhålorna, och om det finns ett nät i inner materialet. Och se även till så att du köper en bra storlek, så att regnjackan inte är för liten. Det finns också en fördel i att kunna använda lager-på-lager metoden och ha regnjackan som det yttersta, skyddande lager över en varm ulltröja till den sena del av hösten. 

Förslutning  
För att undvika att regnet kommer in, så ska jackan självklart kunna stängas ordentligt. Se därför till så att du köper en jacka som går upp till halsen och har bra ärmar, som är långa nog och kan stängas till. En luva är också bra att ha när det ösregnar. Om det finns snören i luvan så är det också riktigt smart, du kan då spänna den till och därmed slippa få vått hår. 

Miljövänliga material 
Om du bryr dig om miljön så kan det vara bra att veta att ens regnjacka är producerad i ett miljövänligt material. Jackor som innehåller ftalater och PVC.plast är inte bra för miljön medan ämnet polyamid är. 

Det är självklart alltid riktigt bra att ha en regnjacka. Men en regnjacka kan också vara den enda övergångsjacka du behöver. Kombinera den med en härlig sweatshirt här från vår sida och så är du täckt, när hösten blir lite kallare, eller när våren närmar sig.