Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 899 kr.
Returkostnader 49:-
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: [email protected]

Lyle & Scott

lyle & scott aw 21
Lyle & Scott är ett skotskt varumärke för kläder, de är särskilt välkända för sina kollektioner för golfare. Under de senaste åren har Lyle and Scott anpassat sin still för att passa också en yngre generation. 

Lyle & Scott har en gyllne örn som logga och den har synts på en rad kända personer och har också varit med i filmer som till exempel The Firm och Green Street. 

View more
Om Lyle & Scott Lyle and Scott grundades 1874 i Hawick i Skottland av William Lyle och Walter Scott. De tog ett lån på cirka 10,000 kronor för att finansiera starten. Än idag hämtar Lyle and Scott styrka från sina 125 år av design av kläder. Arkivet av olika modeller är väldigt stort och inkluderar kreationer av kända designers som till exempel Christian Dior och Michael Kors. 

1967 lanserade Lyle and Scott sin golfkollektion. Den blev mycket populär och anammades snabbt av golfare som Tony Jacklin, Gary Player och Greg Norman. Även golfentusiaster som Bob Hope, Gareth Ford och Ronnie Corbett bar Lyle and Scott. Även Cristiano Ronaldo har synts i kläder med den välkända gyllne örnen på bröstet. 

Alltsedan 1975 är Lyle and Scott kungliga hovleverantörer i Storbritannien, utsedda av hertigen av Edinburgh själv. 

2001 förändrades ägarstrukturen i företaget och de flyttade huvudkontoret från Skottland till London i södra England. 

2003 förnyade sig Lyle and Sctott med lanseringen av en vintagekollektion, igen med den gyllne örnen som logga. Vintagekollektionen blev en stor framgång. 

2007 lanserades kollektionen Lyle and Sctott Heritage, nu med en mer diskret och nedtonad logga. 2009 kom ännu en kollektion. Den kallade man gör Club-kollektionen och med den riktade man in sig på yngre golfare. Per 2020 har Lyle and Scott också lanserat en kollektion av accessoarer. 

Den nuvarande inriktningen på Lyle and Scott är att de fortsätter att samarbeta med kända idrottsmän och andra celebriteter när de utvecklar sina kollektioner. Lyle and Scott arbetar också intensivt med att utveckla samarbeten med väletablerade företag i olika länder som tar rollen som återförsäljare av deras kläder.  
Lyle and Scott – Tidlöst mode för fritiden
Lyle and Scotts inriktning är på det tidlösa fritidsmodet. Man har framförallt inriktat sig på det herrmode som är populärt bland till exempel golfare och seglare. Det är ett mode som kännetecknas av lite mer konservativa färger, ledigt men ändå stiligt. Lyle and Scotts kollektioner är sportiga men ändå inte för intensiva sporter. 

Lyle and Scott har en lång tradition av att samarbeta med olika idrottsföreningar och individuella idrottsmän när man lanserar mode. Våren 2020 har man till exempel tagit fram en kollektion av stickade fotbollströjor tillsammans med Lover’s FC. Tröjorna är stickade och ger en mycket skön känsla som minner av det 90-tal som de är inspirerade av. 

Att Lyle and Scott redan från början positionerade sig som ett varumärke för den lediga och något konservativa fritiden är kanske inte så konstigt om man tänker på att Lyle and Scott har sitt ursprung i Skottland. Skottland är känt för att vara en konservativ del av Storbritannien. Trender rör sig långsamt i Skottland och det ibland karga landskapet skapar en känsla av tidlöshet som inspirerar till konservativt mode anpassat för väder och vind. Att Skottland också är känt för sina absolut fantastiska golfbanor hade säkert en hel del att göra med hur Lyle and Scott landade när de utvecklade sina kollektioner. 

Lyle and Scott fortsätter att arbeta med att utveckla herrkollektioner med inriktning på det tidlöst och klassiskt fritidsmode. Men självklart kommer också nya influenser hela tiden med. I den kollektion som presenteras våren 2020 ser man till exempel att många av plaggen är lite mer färgstarka än vad som tidigare varit fallet i Lyle and Scotts kollektioner. 
  Lyle and Scott lanserar första kollektionen för damer sedan 2010
För första gången på tio år lanserar Lyle and Scott våren 2020 en ny kollektion med fritidskläder för damer. Denna kollektion kommer som ett svar på en ökad efterfrågan bland damer på de kläder som Lyle and Scott marknadsfört till herrar. 

Lyle and Scotts första nya damkollektion på tio år behåller den starka varumärkesidentitet som hela tiden utmärkt Lyle and Scott sedan starten på 1800-talet. I Lyle and Scotts arv ingår en hela tiden flytande gräns mellan mode för fritiden och mode för sport, man skulle kunna kalla det för en funktionell stil eller ett funktionellt mode. 

Den nya damkollektionen innehåller femton plagg och är en livsstilskollektion som fokuserar på en beständig garderob av kvalitetskläder för damer. Den kollektion som lanseras på våren 2020 innehåller en rad av plagg som fokuserar på kläder som är lite stora i storlekarna samt klassiska stilar som går i svart och vitt samtidigt som det finns inslag av rosa, och allting är inriktat på en aktiv fritid. 

Priserna på kläderna i den nya kollektionen för damer är moderata med priser från 300 kronor och uppåt per plagg. 

Att Lyle and Scott återkommer med en kollektion för damer ska ses i ljuset av varumärkets hela tiden återkommande vilja till förnyelse i kombination med ett konservativt och klassiskt arv. Det ska kanske ses som en av Lyle and Scotts styrkor att varumärket är så starkt inom området klassiskt fritidsmode att en kollektion för damer kan överleva i hela tio år innan en ny kollektion behöver tas fram. 

Vi kan nog helt säkert förvänta oss att Lyle and Scott kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Det tidslösa modet för både herrar och damers fritid har framtiden för sig. Detta kommer att vara särskilt sant när samhället i sig självt håller på att sudda ut de skarpa linjerna mellan arbete och fritid som tidigare var så centrala. Den moderna människan är vare sig på arbetet eller har fritid, han eller hon kommer framöver alltid att vara någonstans mitt emellan fritid och arbete. Detsamma kan sägas om könsgränserna. Nog kommer det alltid att finnas dam- och herrmode men det kommer också att finnas ett stort område av mode med plats för det som vare sig är helt manligt eller helt kvinnligt.