Klarna
Din varukorg är tom.
Beställning: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri frakt över 799 kr.
Gratis Byte
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Kundservice: support@2trendy.se

Dunjackor

En dunjacka är det säkra val för den rätta man - oavsett vad det är för typ av man. Eftersom dunjackan är idag den mest allsidiga av de många trendiga alternativ av ytterkläder till män. Just denna typ av jacka har många användningsmöjligheter och den kan man enkelt kombinera med många olika stilar. Dunjackan har även den fördel att den håller i många år, om du tar hand om den. Upptäck mer på denna sida, och bli klokare på hur en dunjacka kan passa perfekt in i din garderob - och perfekt på dig.

 

En jacka som passar till alla stilar 
Dunjackor har blivit otroligt populära de senaste år. Om till skillnad för andra modeplagg så har denna jacka inte endast varit populär bland en specifik grupp. Tvärtemot, det är många olika typer av män som väljer denna dunjacka, för att den är oerhört snygg och är producerad i bra kvalité, är bekväm att ha på och kan kombineras med många stilar. 
Till skillnad från andra typer av ytterplagg, så hittar du dunjackan i olika former, snitt, designs osv. Där finns en ganska stor variation i förhållande till längd, passform samt hur tjock den känns att ha på och se på. Därför kan du säkert hitta olika dunjackor, som passar till olika evenemang och ändamål och det är just det som har gjort så att dunjackan ses i garderoben hos olika män. Män såsom Tom Hiddleston och Leonardo DiCaprio kan du se bära dunjackor, men du kan också se den brittiska hiphopstjärnan AJ Tracey eller den amerikanska rappare Drake gå runt i en. 

Skapa din helt egna look 
Med en dunjacka är det enkelt för en att skapa sin helt egna stil. Många män hittar den lite mer sportiga stil attraktiv och därför väljer de att kombinera deras dunjacka med kläder och smycken som påminner om utomhus och naturupplevelser. Därtill kommer du se praktiska skor, som är både vattentäta och isolerade, men också praktiska och slittåliga byxor, som kan tåla både kall vin, regn och kyla. I många tillfällen kan personer som drömmer om en sportig look också försöka att välja en dunjacka i en färg som passar till resten av deras gear. Det kan t.ex. vara skidbrillor, paracord armband eller en mössa. Andra män tycker det är mer spännande och attraktivt att kombinera dunjacka med en mer klassisk och trimmad herrstil. Här är det återigen möjligt att kombinera hur man än vill, och du kan t.ex. kombinera en dunjacka med snygga läderskor, ett par härliga jeans, eller en modern sweatshirt eller turtleneck. Men en dunjacka kan säkert också se härlig ut med genomtänkta smycken, såsom en elegant klocka eller ett par smarta solglasögon. Det är endast fantasin som sätter gränserna, när det gäller vad du kombinerar din dunjacka med. Oavsett vad du än har för stil så kan du hitta en passande färg, stil och passform som ser bra ut på dig. 
  När kvalitet, komfort och hållbarhet möts
En av de största fördelar med en dunjacka är den eleganta kombination av både kvalitet, komfort och hållbarhet. Dun är ett härligt material, som har en fördelaktig vikt till värme ratio - alltså hur bra isolering du upplever i förhållande till jackans vikt och storlek. Dun fyller och väger mindre än andra material, och det ger dig en stor fördel i förhållande till andra typer av ytterkläder. Därför kan du nöja dig med en tunn dunjacka under övergångsperioder. En annan fördel med dun är att det är ett andningsbart material och är väldigt bekväm att ha i en jacka. Och om du tar riktigt bra hand om din dunjacka så kan dunet bevara sina sköna egenskaper i många år. En dunjacka av hög kvalité - och med den rätta omsorg, isolera på en hög nivå i upp till 50 år. Med andra ord kan en bra dunjacka av hög kvalité vara en oslagbar investering. 
  En dunjacka kan vara den perfekta övergångsjacka 
Som sagt så finns det dunjackor i många olika varianter, längder och storlekar och mycket mer. De lätta dunjackor är de minsta modeller, som är också otroligt lätta att ha på och är ganska tunna och smickrande för figuren. Denna typ av dunjackor är ett väldigt bra val om man vill ha en elegant och lätt övergångsjacka. Denna typ av jacka är enkel att ha med, för att den tar lite plats och den är behaglig att på, eftersom den endast utgör ett tunt lager på dina kläder. Väljer du en tunn dunjacka, så kommer du också ha en skön vandring jacka till vår och höst. Du kan också nöja dig med skidunderkläder, ett par tunna byxor och en dunjacka. På detta sätt kan du njuta av en lätt och behändig beklädning, som är en stor fördel när du är ute i naturen och vill ha rörelsefrihet. 
  Välj dunjackan, när det verkligen blir kallt utomhus
Vill du ha en riktigt bra vinterjacka, som du kan också använda på skidbacken och på vandringsturerna i fjällen eller alperna, så är en dunjacka återigen ett bra val. Du får en relativt lätt jacka, som kan samtidigt hålla dig varm även under iskalla temperaturer. Tack vare sin smarta och moderna design, kan du säkert också åka i din dunjacka, även om du njuter av vintern i Sverige. Den allsidiga passform gör en tjock dunjacka till en snygg fashion plagg, som du kan oavsett vad röra dig utomhus med.
  Det är skillnad på dun i dunjackor 
När det kommer till dunjackor så är det viktigt att veta, att det självklart finns stor skillnad på kvalité och därmed pris. Dunet i dunjackor kommer från antingen gås eller ankor, och det bästa dun är vanligtvis gåsdun. Det är också skillnad på hur mycket dun det är i varje dunjacka. De dyra modeller har ofta en högre koncentration av dun. Detta kallas också för “fill power”. Som regel har dyra dunjackor en fill power på 750 eller högre, medan de andra modeller av lägre kvalitet ligger på omkring 500. Fill power påverkar priset, men även hur bra dunjackan isolerar, och hur bekväm den är att ha på. Iblan kan dunjackor vara fyllda av både dun och fjädrar. Fjädrar är tyngre och stelare, och isolerar inte lika bra som dun, och därför känns en dunjacka med den största andel av fjäder med stel än en ren dunjacka med dun fylld, eller där andelen av fjäder är under 10%. Om du är en av de konsumenter som bryr sig om djur och deras välfärd, så kan du med fördel läsa mer om de olika märkens dun regler - alltså var de får deras dun från - och hur den är tillverkad. 
  Vad ska du välja? 
När det gäller vilken dunjacka du ska välja, så är det flera årstider du kan överväga. Dessa årstider hänger ihop och oftast blandas de. Men du kan med fördel ställa följande frågor till dig själv. 

Vad ska dunjackan användas till? 
Det finns skillnad på vilken dunjacka du ska köpa i förhållande till det önskade ändamål. Om du vill använda den som övergångsjacka eller som en vanlig jacka under den svenska vinter kan du oftast nöjas med en tunn modell. 

När och var ska dunjackan användas?
Ska du använda dunjackan på en skidresa i fjällen eller alperna, så kan du med fördel köpa en modell som är tjockare och varmare. Här bör du också titta på sammanhanget av fjäder och dun och få en jacka som är lätt att ha på trots sin tjocklek. 

Vilken kvalité har du behov för?
Igen så är frågan, var och när ska du använda jackan. Om du vill ha en jacka till vardagsanvändning eller som en del av en attraktiv garderob, kan du under många tillfällen nöja dig med dunjacka av lite lägre kavlité. Men om du istället vill ha en bra, stabil och hållbar ytterplagg till utomhus användning och längre vandringsturer, så kan du med fördel investera i en lättare och mer behändig modell av hög kvalité. 

Vilken stil passar mest till dig? 
Här bör du överväga hur jackan ska komplimentera resten av din garderob, och speciellt färgen, snitten och passformen är något man ska tänka över. Man kan få dunjackor i många olika former, färger och snitt, så du kan garanterat hitta en modell som passar till just dig.

Vad är din budget? 
Den allra största fråga med en dunjacka är nästan alltid: Vad får den kosta? Dunjackor med den allra bästa kvalitet, den varmaste isolering och den längsta hållbarhet är oftast också de dyraste. Om du redan känner din budget så kan det vara en bra idé att jämföra de olika modeller vi har, och på detta sätt försöka få fram färre alternativ. Är du inte säker på din budget kan du överväga vilka element är de viktigaste för dig, och se var du kan få mest för dina pengar med dina kriterier. Vi hoppas att du har blivit klokare på vilken eller vilka dunjackor som kan vara något för dig. Om du känner dig redo så kan du utforska vår sektion av dunjackor här.